2014-06-22 @ 19:10:31 / Tankar/Tips

Politik, inget för mig.

Jag har några stycken vänner som är intresserade av politik och det är helt okej för mig. Det jag blir sur på är när de här vännerna fick veta att jag inte intresserar mig av politik (inte än iallafall) så blev de lite dömande. De sa ungefär "Hur kan du inte göra det? Du kan förändra så mycket?" och gav mig en blick som var ganska nedlåtande..
 
Jag känner att i vår ålder är det inget måste att involvera sig i politiken så mycket. Jag kan ungefär vad partierna står för men inte lika ingående som de kan. Både för att (jag tycker) det är ganska tråkigt och tror att man inte förstår varenda grej som står i till exempel broschyrer. Nu säger jag inte att ingen i min ålder förstår men man kan lätt missuppfatta, inte ta reda på riktig fakta och bli så påverkad av föräldrar och sociala medier.
 
Mina föräldrar har alltid varit lite tysta om vad de röstar på bara för att vi barn inte ska bli påverkade. Det är inte så att de inte står för vad de tycker men vill att man ska få en egen uppfattning när man känner sig redo. Vi diskuterar ofta vad vi tycker om saker men inte om partier. 
 
När folk säger "Jag respekterar vad du tycker" och sen ifrågasätter hur man ens kan tycka så och utstrålar att det är fel så blir jag irriterad. Det är inget dåligt med att de engagerar sig men de behöver ju inte kräva av andra att göra det så ingående som de gör. 
 
Fast ni har en stark åsikt måste man respektera när andra inte har det. Som mig till exempel. Jag är 14 år, tycker politik är i stort sett bara tråkigt (förutom vissa frågor som jag kan gå igång på ^^) och jag vill inte engagera mig ännu. Jag är inte mogen för det än. När det är 2018 får jag rösta och då kan jag lova att jag kommer va redo. 
 
 
 
 
 Vad har du att säga? :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post (visas ej):

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo